Audicions per formar part de l'Orquestra
2014-09-23 10:36:55

L'Orquestra Universitat de Barcelona convoca audicions per entrar a formar-ne part al principi de cada trimestre. Hi poden participar els intèrprets d'instruments simfònics:

  • Corda: violí, viola, violoncel, contrabaix
  • Vent-fusta: flauta, oboè, clarinet, fagot
  • Vent-metall: trompa, trompeta, trombó, tuba
  • Percussió: Timpani, percussió orquestral

Per entrar a l'Orquestra no cal pertànyer o ser antic alumne de la UB. Només és necessari fer una petita audició en la que cal portar una obra, de lliure elecció, d'uns  3 o 4 minuts de durada, per interpretar sense acompanyament i comprometre's a participar en les activitats de l'Orquestra (assaigs, concerts,...). L'obra no cal que sigui un moviment de concert però és important mostrar el nivell assolit.

Per sol·licitar fer l'audició, envieu un email a info@oub.cat explicant els estudis realitzats i la vostra experiència orquestral.

Inici del curs 2014-2015
2014-09-12 19:48:55

El primer assaig del proper curs 2014-2015 serà el dimecres 17 de setembre, com de costum, a les 20:00 al Paranimf de l'Edifici Històric de la UB.

Carmina Burana de Carl Orff
2012-11-11 18:33:41
Roda de la fortuna (Carmina Burana)

Carmina Burana és sens dubte l'obra més coneguda del compositor alemany Carl Orff i probablement una de les més interpretades durant el segle XX. Basada en els textos dels cants goliards dels segles XII i XIII (carmina burana) conservats en un únic còdex trobat el 1803 a l'abadia de Bura Sancti Benedicti a Baviera (d'aquí ve el nom carmina burana), Orff va extreuren 24 cançons i les va ordenar seguint un fil conductor lligat a la fortuna, que és com una roda que gira per tornar al mateix lloc. La roda de la fortuna, o Rota Fortunae, és un concepte de filosofia antiga i medieval, per referi-se a la natura de capritxosa del destí.

L'obra consta d'una introducció, tres parts i un final:

  • Introducció: Fortuna imperatrix mundi.
  • Primera part: Primo vere - Ûf dem anger.
  • Segona part: In taberna.
  • Tercera part: Cours d'amour - Blanziflour et Helena.
  • Final: Fortuna imperatrix mundi.

Acabant amb el mateix fragment amb el que comença, es tanca el cercle al que fa referència la Roda de la Fortuna.

Inicialment l'obra va ser concebuda amb intervencions escèniques que acompanyaven la música però la majoria de les vegades s'interpreta en versió de concert. Carmina Burana demana uns efectius orquestrals força abundants, la participació d'un gran cor de veus mixtes, un cor de nens i tres solistes amb intervencions que representen un repte per la seva dificultat.

L'Orquestra Universitat de Barcelona ha triat aquesta colossal obra per al primer dels seus concerts d'aquest curs que representa l'inici del seu desè aniversari.

Inici del Curs 2012-2013
2012-09-04 22:55:59

El primer assaig del proper curs 2012-2013 serà el dimecres 12 de setembre, com de costum, a les 20:00 al Paranimf de l'Edifici Històric de la UB.

La simfonia «del Nou Món»
2012-04-10 12:55:14

Anton DvorákLa novena simfonia d'Antonín Dvorák, també coneguda com a simfonia del Nou Món va ser composta l'any 1893 durant l'estada del compositor als Estats Units. És la més famosa de les seves simfonies i ha obtingut un lloc preeminent entre les més populars del repertori.

De 1892 a 1895 Dvorák fou convidat a dirigir el Conservatori Nacional de Música de Nova York. Entre el 10 de gener i el 24 de maig de 1893 va compondre l'obra que s'estrenŕ el 15 de desembre de 1893 al Carnegie Hall de Nova York, amb l'Orquestra Filharmňnica de Nova York sota la direcció d'Anton Seidl.

Dvorák es va sentir atret de seguida per la música dels natius americans i els negro espirituals perň, malgrat que s'ha escrit molt sobre l'ús de melodies populars com a material per la gčnesi de l'obra, el mateix Dvorák indicava que les melodies eren prňpies i que havia emprat els elements característics i les peculiaritats de la música índia (sobretot el pentatonisme). En el fons, la simfonia presenta tots els trets essencials de la música de Dvorák.

Per al segon concert dins el XXV Cicle de Música a la UB, l'Orquestra Universitat de Barcelona presenta aquesta sensacional obra de Dvorák acompanyada de la delicada Pavane Op.50 de Gabriel Fauré. Una peça, aquesta darrera, que inclou la participació "ad libitum" d'un cor perň que l'OUB interpretarŕ en versió instrumental.

1   2   3   
© 2018 OUB